Als men nog geen ervaring heeft met piano spelen is het natuurlijk voor de hand liggend dat je geen fortuin gaat uitgeven aan dure piano’s. Het wordt aangeraden om eerst een instapmodel te kopen waarop je dan de basis kan leren en te weten kan komen of piano spelen werkelijk iets voor jou is. Een andere optie is om een piano voor een bepaalde tijd te huren. Je huurt een piano meestal per maand en deze wordt soms gratis geleverd. Bij digitalepiano.be kan je tegen een zeer voordelige prijs een piano huren.

Digitale piano’s

Een digitale piano is een piano die de akoestische piano zowel fysiek als klankmatig nabootst. Deze piano is zeker een aanrader als je later toch wilt overstappen naar een echte akoestische piano of als je graag met een hoofdtelefoon wilt spelen i.v.m. geluidsoverlast. Digitale piano’s zijn meestal wel een stuk duurder dan keyboards.

Goede digitale piano’s voor een beginner


MC CRYPT DP-263 voor 399

Bekijk deze piano op Conrad.be

CASIO CDP100 voor 444

Bekijk deze piano op Conrad.be

Keyboards

Bij een keyboard zijn de toesten anders als de toetsen van een digitale of akoestische piano. Er zijn maar 61 toesten en deze zijn veel lichter. Dit is dus een nadeel als men later toch wilt overstappen naar een duurdere digitale piano of een akoestische piano. Wel zijn de meeste nieuwere keyboards uitgerust met aanslaggevoelige toetsen zoals men op een akoestische piano heeft. Een keyboard is ook altijd heel tof omdat het uitgerust is met enorm veel klanken en stijlen en soms zelfs equalisers.

Goede Keyboards voor beginners

CASIO CTK3000 voor 175

Bekijk dit keyboard op Conrad.be

Yamaha PSR E423 voor 295

Bekijk dit keyboard op Conrad.be

Akoestische piano’s

Een akoestische piano blijft ongeëvenaard kwa kwaliteit en emotie die men aan de muziek kan geven. Het nadeel is natuurlijk wel dat men geen akeostische piano’s vindt onder de 2500 euro, of men moet een tweedehands pianokopen. Als men toch zo goedkoop mogelijk een nieuwe piano wilt aanschaffen dan kijkt men best naar buffetpiano’s, deze zijn goedkoper dan vleugelpiano’s.

Een goede winkel voor zowel nieuwe als tweedehands piano’s is pianoland.be