Een van de meest irritante dingen waar beginnende piano spelers mee te worstelen krijgen is het leren lezen van noten. Vooral als men op school de basis niet heeft gekregen tijdens de muziekles (sommige hebben dit niet gehad) dan is het een zware klus om hier  mee te beginnen.

Nu is het echter niet noodzakelijk om noten te kunnen lezen om goed piano te kunnen spelen, men kan ook piano spelen zonder noten. Er zijn veel piano spelers die gewoon spelen op gevoel en zonder enige partituur een nummer volledig na kunnen spelen of gewoon zelf een creatief stuk muziek verzinnen. Natuurlijk is het wel interessant om noten te leren spelen aangezien je dan zeker weet dat je het nummer op een correcte wijze speelt. Soms lijkt het voor jou wel alsof je het nummer correct speelt maar iemand met een goed getrained oor zal zeker het onderscheid kunnen maken tussen licht afwijkende noten.

Vele mensen berusten zich op youtube om populaire nummers te leren spelen op de piano of het keyboard. Zo zijn er vele handleidingen om nummers te spelen zoals Clocks van Coldplay of Halo van Beyonce. Er is natuurlijk niets mis met het nadoen van mensen om een nummer te kunnen spelen op je piano, het is trouwens ook een goede oefening om gewend te raken aan je instrument. Maar eens je dit wat onder de knie hebt kan je beter een beetje van je tijd investeren om noten te leren.

De Rocket Piano cursus leert je noten lezen aan de hand van leuke spelletjes zodat je er ook zelf plezier aan beleeft. Maar de Rocket Piano cursus leert je nog veel meer dan noten lezen.

Je krijgt onder andere:

in 12 maanden stap voor stap piano leren

-Bekende nummers leren spelen

-noten leren lezen

-Zowel voor piano als keyboard

-3 niveaus, beginner, intermediate en advanced

-57 video lessen

En veel meer…

Ga naar de website van Rocket Piano