Dankzij het kunnen lezen van noten kan men een partituur omzetten in een muziekstuk. De meeste jongeren hebben een hekel aan notenleer en zouden dit liever ook laten vallen. Het is inderdaard perfect mogelijk om een muziekinstrument te bespelen op gevoel en op gehoor, maar eens de muziekstukken ingewikkelder worden is dit niet meer mogelijk. Het kunnen lezen van noten is wel degelijk belangrijk als men het piano spelen serieus wilt nemen.
Sommige jongeren kregen blokfluit en notenleer in het middelbaar. het niveau van deze lessen valt niet te vergelijken met dat van een academie of een goede cursus. De meeste leerlingen zijn het lezen van noten toch al vergeten aangezien ze het niet onderhouden hebben. Notenleer is iets wat je constant moet onderhouden of je verleert het.

Notenleer cursus voor beginners

Via een van de piano cursussen kan je op een eenvoudige manier noten leren lezen. De cursus houdt rekening met de ervaring van de leerling. De lessen notenleer zijn voor beginners, er is geen ervaring nodig. In de meeste cursussen zijn er ook nog leuke oefeningen waarmee men notenleer onder de knie kan krijgen.